mandag 13. februar 2012

Hjemmelaget marshmallows

Siden jeg ikke har vært i så god form den siste tiden har det ikke kommet så mye nytt inn.
Men nå er det tid for noe nytt :)
I helga fikk vi besøk av min kjære tante med mann, barn og hund. Så da måtte jeg jo diske opp med noe. Hmm... Men hva da? ;) Jo det ble hjemmelaget marshmallows :)








Her er oppskriften

1 dl vann
1 pakke gelatin pulver

4 dl sukker
2,5 dl lys sirup
2 ts vanniljesukker
1 dl vann
litt nøytralolje og melis utenom.

Begynn med å blande gelantin med 1 dl vann i en mikser, og miks dette til det er blitt gult pass på så alt pulveret kommer med å blir oppløst. (Dette vill kanskje stivne litt mens du lager klart resten.)
Deretter går du bort til ovnen, og begynner med 1 dl vann, deretter sukkeret, sirupen og vaniljesukkeret. Dette skal varmes på middels varme og småkoke litt i ca 5 minutter før den er ferdig.
Mens det småkoker finner du den formen du vill ha det i, og smører et tynt tynt lag med olje før du deretter dekker formen med plastfolie og dekker bunnen med melis.Husk det må en del melis da den trekker seg litt inn. (Sist gang brukte jeg bakepapir, men d var ikke så lett å få av syntes jeg,eller så hadde jeg kanskje for lite melis;) )
Når sukkerblandingen er ferdig heller du den i en tynn stråle oppi mikseren med gelantinblandingen mens mikseren er på lav hastighet. Deretter setter du mikseren på full hastighet å lar den svive i 10 minutter til blandingen har blitt til en  hvit "tykk" fløffy røre. (I mellomtiden kan du rydde opp etter deg på kjøkkenet ;) )
Så er det bare til å helle den i formen(e) du skal bruke og la stå i ca 12 timer, da er du sikker på at den har stivnet. (Jeg dekker til med plastfolie over også.)

Når du skal ha marshmellowsen ut av formen: Legg bakepapir på benken og strø godt med melis. (Noe problem med å få den ut av formen? Bruk en tynn kniv å hjelp til.)
Så er det bare å kutte opp marshmellowsen i ønsket biter, og dyppe den litt rundt i melisen for at den ikke skal være så klissen.

Ha en fin mandags kveld!
Klem Kathrine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar