fredag 9. mars 2012

sjokoladekake



Kaken
100 g smør
2 egg
2 dl sukker
3dl hvetemel
2 ts bakepulver
3 ss kakaopulver
1 1/2 dl melk

Glasuren
2 dl melis
1-2 ss kakaopulver
1 ss vann




Slik baker du kaken
Sett stekeovnen på 175 grader. Smør en kakeform som er 22 cm i diamenter.
Smelt smøret på svak varme. Sett det til side slik at det blir avkjølt.
Slå eggene opp i en bolle og ha i sukkeret. Visp dette sammen til det blir en tykk og lys eggedosis.
Bland hvetemel, bakepulver og kakaopulver, og rør det sammen med eggedosisen, melken og det smeltede smøret. Rør det til det blir en glatt røre uten klumper. Nb! Ikke rør for lenge, da blir kaken seig! Fyll røren i kakeformen.
 Sett formen inn i ovnen på nederste rille og stek den i ca 40 min. Prøv å stikk kaken med en strikkepinne for å se om kaken er ferdig. Sitter det deig igjen på pinnen må kaken stå lengre i.

Slik lager du glasuren
Bland inn melis og kakaopulver, og rør inn vannet, litt om gangen. Glasuren skal være så løs at den lett kan smøres over kaken, men den må ikke bli for tynn.
Buk en bred og flat smørekniv som du dypper i varmt vann når du skal smøre glasuren over kaken. Smør den jevnt over, også rundt kaken.


Klem Kathrine

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar